Αναθεωρεί Προς τα Κάτω ο OPEC τις Προβλέψεις για τη Φετινή Παραγωγή Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν

Αναθεωρεί Προς τα Κάτω ο OPEC τις Προβλέψεις για τη Φετινή Παραγωγή Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν
energia.gr
Δευ, 14 Σεπτεμβρίου 2015 - 16:47
Η παραγωγή πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν θα κυμανθεί εφέτος κατά μέσο όρο στα 0,86 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όπως εκτιμά ο OPEC στην μηνιαία έκθεσή του, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Η νέα πρόβλεψη είναι μικρότερη κατά 10.000 βαρέλια από την αντίστοιχη της έκθεσης του Αυγούστου

Η παραγωγή πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν θα κυμανθεί εφέτος κατά μέσο όρο στα 0,86 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όπως εκτιμά ο OPEC στην μηνιαία έκθεσή του, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Η νέα πρόβλεψη είναι μικρότερη κατά 10.000 βαρέλια από την αντίστοιχη της έκθεσης του Αυγούστου.

Σε τριμηνιαία βάση, η παραγωγή πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν υπολογίζεται σε 0,89 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το πρώτο τρίμηνο, και σε 0,85 εκατ. βαρέλια την ημέρα για καθένα από τα υπόλοιπα τρίμηνα του 2015.

Ο OPEC, επίσης, προβλέπει ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας θα κυμανθεί στα 0,8 εκατ. βαρέλια κατά μέσο όρο για το 2016.

Η παραγωγή πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν προέρχεται, κατά βάση, από το μπλοκ υπεράκτιων πεδίων Azeri- Chirag- Guneshli, το οποίο παράγει ελαφρύ πετρέλαιο με περιεκτικότητα 0,15% σε θείο (35 βαθμοί API)