H έναρξη της υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, η οποία είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του 2016, θα καθυστερήσει, ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ

H έναρξη της υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, η οποία είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του 2016, θα καθυστερήσει, ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.

Η κατασκευή του αγωγού Turkish Stream αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο, αλλά οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας δεν έχουν ακόμη υπογράψει μια επίσημη συμφωνία.

«Λόγω του γεγονότος ότι η εγκατάσταση (του αγωγού) δεν ξεκίνησε όπως είχε προγραμματιστεί, δεν μιλάμε πλέον για τον Δεκέμβριο του 2016», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μεντβέντεφ, όταν ρωτήθηκε για μια πιθανή αναβολή.

Ο αγωγός Turkish Stream είναι ένας προτεινόμενος αγωγός, με ετήσια δυναμικότητα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, που θα ξεκινάει από τη Ρωσία και θα περνάει κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα προκειμένου να φτάσει στην Τουρκία.

Ο αγωγός θα συνεχίσει σε ένα κομβικό σημείο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, από όπου θα μπορούσε να επεκταθεί προς τη νότια Ευρώπη.

Νωρίτερα, το Σεπτέμβριο, το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας ανέφερε ότι αναμένεται μια διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, η οποία θα υπογραφεί από την νέα κυβέρνηση της Τουρκίας μετά τις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου. 

(Η Σύγχρονη Ρωσία)