Η Βουλγαρία είναι μεταξύ των χωρών που θα επιτύχουν τα μεγαλύτερα κέρδη από την Ενεργειακή Ένωση, σε όρους ενεργειακής ασφάλειας, βελτιωμένης συνδεσιμότητας με τις γειτονικές χώρες και διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας, δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφκοβιτς
Η Βουλγαρία είναι μεταξύ των χωρών που θα επιτύχουν τα μεγαλύτερα κέρδη από την Ενεργειακή Ένωση, σε όρους ενεργειακής ασφάλειας, βελτιωμένης συνδεσιμότητας με τις γειτονικές χώρες και διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας, δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφκοβιτς.

Ο κ. Σέφκοβιτς, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία, είπε σε δηλώσεις στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι αν η χώρα μπορούσε να εξασφαλίσει την προμήθεια φυσικού αερίου από τρεις διαφορετικές πηγές θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της.

Ο Επίτροπος έδωσε έμφαση σε έργα όπως ο Νότιος Διάδρομος (Southern Gas Corridor), μέσω του οποίου θα τροφοδοτηθεί η Ευρώπη με φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας.

Επίσης, αναμένεται να υπογραμμίσει τη σημασία του προγράμματος Γιούνκερ για έργα όπως ο Διασυνδετήριος Αγωγός Φυσικού Αερίου Βουλγαρίας - Ρουμανίας, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2016.