Η Ουκρανία δεν μπορεί να αντέξει χωρίς τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα, παραδέχθηκε χθες, Τρίτη, ο Υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας Άνθρακας της χώρας, VolodymyrDemchyshyn, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS

Η Ουκρανία δεν μπορεί να αντέξει χωρίς τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα, παραδέχθηκε χθες, Τρίτη, ο Υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας Άνθρακας της χώρας, VolodymyrDemchyshyn, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να επαναληφθούν μέσα στους επόμενους μήνες οι προμήθειες ανθρακίτη από τη Ρωσία για την τροφοδοσία των ηλεκτρικών μονάδων της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Demchyshyn, οι προμήθειες άνθρακα από τη Ρωσία αποτελούν «ένα πολιτικό ζήτημα».

«Εξ όσων γνωρίζω, Centrenergo αγόρασε μικρές ποσότητες, και, απ’ ό, τι καταλαβαίνω, η Donbassenergo πρόκειται μελλοντικά να πράξει το ίδιο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η τελευταία έχει συνάψει συμβόλαια με τη ρωσική πλευρά.

Ο Demchyshyn εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα να πραγματοποιηθούν εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία, καθώς, όπως είπε, η χώρα του δεν μπορεί να τις προμηθευθεί από πουθενά αλλού.