Βουλγαρία: Παρατείνεται ως τον Σεπτέμβριο του 2016 το Συμβόλαιο Ερευνών Υδρογονανθράκων της Petroceltic στη Μαύρη Θάλασσα

Βουλγαρία: Παρατείνεται ως τον Σεπτέμβριο του 2016 το Συμβόλαιο Ερευνών Υδρογονανθράκων της Petroceltic στη Μαύρη Θάλασσα
energia.gr
Πεμ, 17 Σεπτεμβρίου 2015 - 10:33
Παρατείνει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 η Βουλγαρία την ισχύ της σύμβασης ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Petroceltic στο μπλοκ Galata, στη Μαύρη Θάλασσα. Όπως αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης, που εξεδόθη μετά από τακτική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, «κατόπιν αιτήματος του κατόχου της άδειας, η σύμβαση ερευνών παρατείνεται κατά 411 ημέρες αρχής γενομένης από την 22α Ιουλίου 2015»

Παρατείνει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 η Βουλγαρία την ισχύ της σύμβασης ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Petroceltic στο μπλοκ Galata, στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης, που εξεδόθη μετά από τακτική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, «κατόπιν αιτήματος του κατόχου της άδειας, η σύμβαση ερευνών παρατείνεται κατά 411 ημέρες αρχής γενομένης από την 22α Ιουλίου 2015».

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2008, οι βουλγαρικές αρχές υπέγραψαν τριετή σύμβαση ερευνών για το μπλοκ Galata με την Melrose Recources. Έκτοτε, το συμβόλαιο παρατάθηκε δύο φορές, κατά δύο χρόνια, ενώ το 2012 η ιρλανδική πετρελαϊκή, με έδρα το Λουξεμβούργο, Petroceltic International merged συγχωνεύθηκε με την Melrose Resources.