Η ρωσική πετρελαϊκή Lukoil δηλώνει έτοιμη να υπογράψει συνεργασία με το Ιράν, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Amir Hossein Zamaninia. Όπως μεταδίδει το αζερικό πρακτορείο Trend, ο Zamaninia ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Lukoil, Vagit Alekperov, βρίσκεται στην Τεχεράνη, όπου έχει ήδη συναντηθεί με τον Ιρανό Υπουργό Πετρελαίου, Bijan Namdar Zanganeh, με τον οποίο συζήτησαν μελλοντική αμοιβαία συνεργασία

Η ρωσική πετρελαϊκή Lukoil δηλώνει έτοιμη να υπογράψει συνεργασία με το Ιράν, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Amir Hossein Zamaninia.

Όπως μεταδίδει το αζερικό πρακτορείο Trend, ο Zamaninia ανέφερε ότι ο πρόεδρος  της   Lukoil, Vagit Alekperov, βρίσκεται στην Τεχεράνη, όπου έχει ήδη συναντηθεί με τον Ιρανό Υπουργό Πετρελαίου, Bijan Namdar Zanganeh, με τον οποίο συζήτησαν μελλοντική αμοιβαία συνεργασία.

Η αύξηση της αποληψιμότητας πετρελαίου από τα πεδία του Ιράν, έρευνες για νέα κοιτάσματα αργού, είναι οι πιο σημαντικοί τομείς συνεργασίας με την Lukoil στο μέλλον, μεταδίδει σήμερα το SHANA, το επίσημο πρακτορείο του ιρανικού Υπουργείου Πετρελαίου.

Η ρωσική εταιρεία, όπως δήλωσε ο   Zamaninia, δηλώνει πρόθυμη να εφαρμόσεις τεχνικές αύξησης της αποληψιμότητας στα πετρελαϊκά πεδία του Ιράν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας δήλωσε ότι η Lukoil ενδιαφέρεται για την αγορά αργού και πετρελαιοειδών από το Ιράν, πρόσθεσε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Πετρελαίου της χώρας

Νωρίτερα, ο Alekperov είχε ανακοινώσει ότι η Lukoil θα επιστρέψει στο Ιράν αμέσως μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων. Υπενθυμίζεται ότι από το 2003 έως το 2011 –έτος εφαρμογής των διεθνών κυρώσεων στον ιρανικό πετρελαϊκό τομέα – η ρωσική εταιρεία κατείχε το 25% του πεδίου του Anaran, στο Ιράν, με την νορβηγική Statoil να κατέχει το υπόλοιπο 75%. Πετρέλαιο βρέθηκε στο Anaran το 2005.