Ρωσία: Οι Χαμηλές Τιμές Πετρελαίου Μπορεί να Οδηγήσουν σε Μείωση της Παραγωγής

Ρωσία: Οι Χαμηλές Τιμές Πετρελαίου Μπορεί να Οδηγήσουν σε Μείωση της Παραγωγής
energia.gr
Παρ, 18 Σεπτεμβρίου 2015 - 17:13
Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας ίσως μειωθεί εάν το αργό υποχωρήσει κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε ο υφυπουργός Ενέργειας της χώρας, Αλεξέι Τέκσλερ

Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας ίσως μειωθεί εάν το αργό υποχωρήσει κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε ο υφυπουργός Ενέργειας της χώρας, Αλεξέι Τέκσλερ.

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως, αναγνωρίζει ότι οι χαμηλές τιμές θα μπορούσαν να πλήξουν την παραγωγή.

Η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής επιμείνει ότι θα δεν μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, του βασικού εξαγώγιμου προϊόντος της, ακόμα κι αν οι τιμές υποχωρήσουν κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι.

«Εάν η τιμή πέσει κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, τότε το πιθανότερο είναι ότι εμείς θα αντιμετωπίσουμε μια μείωση της παραγωγής», είπε ο κ. Τέκσλερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε, οι όποιες μειώσεις στην παραγωγή θα προκύψουν καθώς οι επιχειρήσεις ενέργειας θα αναγκαστούν να αλλάξουν την προσέγγισή τους, ενώ προσέθεσε ότι οι εταιρίες θα αρχίσουν να αναθεωρούν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα εάν το αργό κινείται σταθερά κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι.

«Με μια τιμή 40-45 δολαρίων το βαρέλι, οι εταιρίες θα αναθεωρήσουν τα μοντέλα τους, εάν οι χαμηλές τιμές επιμείνουν μακροπρόθεσμα. Τα μοντέλα που είχαν εγκριθεί προηγουμένως θα σταματήσουν να αποδίδουν», επισήμανε.