Έτοιμη να Ξεκινήσει Διαπραγματεύσεις με Ευρωπαϊκές Εταιρείες για το 16% του ΔΕΣΦΑ Δηλώνει η SOCAR

Έτοιμη να Ξεκινήσει Διαπραγματεύσεις με Ευρωπαϊκές Εταιρείες για το 16% του ΔΕΣΦΑ Δηλώνει η SOCAR
energia.gr
Παρ, 18 Σεπτεμβρίου 2015 - 17:21
Την ετοιμότητα της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, Socar, να ξεκινήσει συνομιλίες με ευρωπαϊκές εταιρείες για την πώληση του 16% του ΔΕΣΦΑ, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της SOCAR, Rovnag Abdullayev

Την ετοιμότητα της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, Socar, να ξεκινήσει συνομιλίες με ευρωπαϊκές εταιρείες για την πώληση του 16% του ΔΕΣΦΑ, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της SOCAR, Rovnag Abdullayev.

Όπως μεταδίδει το αζερικό πρακτορείο ειδήσεων Trend, επικαλούμενο το Reuters, ο Αμπντουλάγιεφ ανέφερε ότι προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με οποιαδήποτε εταιρεία, προσθέτοντας ότι η Socar είναι έτοιμη «να πουλήσει μερίδιο 16% και βρίσκεται σε συνομιλίες με ευρωπαϊκές εταιρείες γι' αυτό το σκοπό».

Επί του παρόντος, η πλευρά των Αζέρων αναμένει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.

«Μετά από τις εκλογές, θα συζητήσουμε το θέμα (της πώλησης του ΔΕΣΦΑ) με τις νέες αρχές της χώρας», είπε.

«Επί του παρόντος, έχουμε παγώσει προσωρινά τις συνομιλίες μέχρι να αποσαφηνιστεί το θέμα της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της SOCAR.

Υπενθυμίζεται ότι η SOCAR κατέθεσε προσφορά τον Δεκέμβριο του 2013 για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ έναντι 400 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο ,η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014 έρευνα για τη μεταβίβαση, εξετάζοντας τη συμμόρφωση της συμφωνίας με τους κανονισμούς της ΕΕ. 

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2015.