Με το βλέμμα στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα γίνει στο Παρίσι τον Δεκέμβριο, συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ, με στόχο να διαμορφώσουν την κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική
Με το βλέμμα στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα γίνει στο Παρίσι τον Δεκέμβριο, συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ, με στόχο να διαμορφώσουν την κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική.

Συμφώνησαν στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων κατά 50% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 1990 και με μακροπρόθεσμο στόχο το μηδενισμό τους μέχρι το 2100.

«Ζητάμε από όλες τις χώρες μέχρι το 2020, να μειώσουν συλλογικά τις εκπομπές τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και επίσης να τις μειώσουν κατά 50% μέχρι το 2050 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990» δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Περιβάλλοντος Μιγκέλ Κανιέτε.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Κωστής Μουσουρούλης.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος, ο κ. Μουσουρούλης είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Calleja, με τον οποίο συζήτησε σε βάθος την προετοιμασία της Ελλάδας ενόψει της ολοκλήρωσης της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου και της έναρξης υλοποίησης της τρέχουσας (2014-2020).