Η τιμή του φυσικού αερίου στις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών στη Σερβία θα μειωθεί κατά 9,3% κατά μέσο όρο από την 1η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Srbijagas
Η τιμή του φυσικού αερίου στις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών στη Σερβία θα μειωθεί κατά 9,3% κατά μέσο όρο από την 1η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Srbijagas.

Η πτώση της τιμής του φυσικού αερίου οφείλετε στην τριμηνιαία αναπροσαρμογή της τιμής των παραγώγων του πετρελαίου στην αγορά, καθώς και τη μεταβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ.

Η Υπηρεσία Ενέργειας της Σερβίας, ως αρμόδιο όργανο για την έγκριση στις διορθώσεις των τιμών του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε ότι η τιμή του φυσικού αερίου θα μειωθεί από την 1η Οκτωβρίου κατά 8,5% για τα νοικοκυριά και κατά 9,1% για όλους τους καταναλωτές που έχουν το δικαίωμα χρήσης φυσικού αερίου από τα αποθέματα του Σερβικού Δημοσίου.

Η πτώση της τιμής του φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά έρχεται ως συνέπεια της πτώσης της τιμής του εισαγόμενου φυσικού αερίου, ανακοίνωσε ο Οργανισμός.