Η Κομισιόν έλαβε τις προτάσεις της Gazprom σχετικά με την έρευνα που διεξάγει σχετικά με την ενδεχόμενη μονοπωλιακή θέση που κατέχει η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο

Η Κομισιόν έλαβε τις προτάσεις της Gazprom σχετικά με την έρευνα που διεξάγει σχετικά με την ενδεχόμενη μονοπωλιακή θέση που κατέχει η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως ανακοινώθηκε από την υπηρεσία Τύπου προς το Itar-Tass.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι λάβαμε τις προτάσεις της Gazprom», είπε η Υπηρεσία Τύπου της Κομισιόν.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Κομισιόν και της Gazprom θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, μετά την εξέταση των προτάσεων από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε προδικαστικό διακανονισμό τον περασμένο Ιούλιο. Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων της Gazprom είναι η 28η Σεπτεμβρίου.

Η Gazprom είναι αντιμέτωπη με πρόστιμο έως 8 δισ. ευρώ, καθώς η Κομισιόν την κατηγορεί ότι έδρασε μονοπωλιακά και αύξησε τις τιμές του αερίου στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. 

Μέσω του συμβιβασμού, θα μπορούσε να αποφύγει το πρόστιμο, αλλά θα χρειαστεί να δεχτεί συγκεκριμένους όρους για τις δραστηριότητές της.