Η γαλλική κρατική εταιρεία κοινή ωφελείας EDF επιδιώκει να επεκταθεί στον χώρο των ΑΠΕ εκτός Ευρώπης, δηλώνει σε σημερινή του συνέντευξη στη γαλλική Les Echos ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jean-Bernard Levy.

Η γαλλική κρατική εταιρεία κοινή ωφελείας EDF επιδιώκει να επεκταθεί στον χώρο των ΑΠΕ εκτός Ευρώπης, δηλώνει σε σημερινή του συνέντευξη στη γαλλική Les Echos ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jean- Bernard Levy.

Όπως ανέφερε ο Levy, μόλις 5% των στοιχείων της EDF βρίσκονται εκτός Ευρώπης, μια περιοχή στην οποία παρατηρείται μικρή οικονομική ή δημογραφική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον Levy, η εταιρεία θα παραμείνει στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γαλλία, η Βρετανία και η Ιταλία, αλλά επιθυμεί να διευρύνει τις διεθνείς της δραστηριότητες.

«Ως το 2030, επιθυμούμε να έχουμε σημαντική παρουσία σε τρεις έως πέντε χώρες εκτός Ευρώπης, κυρίως στα φωτοβολταϊκά και την αιολική ενέργεια», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της EDF μιλώντας στην γαλλική οικονομική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον Levy, αυτό σημαίνει ότι η EDF θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένες επιλογές, και γι’ αυτό το λόγο επανεξετάζει όλες τις επενδύσεις της που έχει πραγματοποιήσει εκτός Γαλλίας στον τομέα των ορυκτών καυσίμων.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι δεν στοχεύει να αναθεωρήσει το συμβόλαιο της EDF με τη βρετανική κυβέρνηση όσον αφορά τους δύο πυρηνικούς σταθμούς στο Hinkley Point. Όπως ανάφερε ο Levy στη Les Echos, «δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξανανοίξουν οι διαπραγματεύσεις».