«Να Επεκταθεί και στις Γαλλικές Αυτοκινητοβιομηχανίες η Έρευνα για το Σκάνδαλο της Volkswagen», Ζητά ο Σαπέν

«Να Επεκταθεί και στις Γαλλικές Αυτοκινητοβιομηχανίες η Έρευνα για το Σκάνδαλο της Volkswagen», Ζητά ο Σαπέν
energia.gr
Τρι, 22 Σεπτεμβρίου 2015 - 11:14
Την διεξαγωγή έρευνας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σκάνδαλο της εξαπάτησης εκ μέρους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen όσον αφορά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και την επέκτασή της και σε γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ζητά ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν

Την διεξαγωγή έρευνας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σκάνδαλο της εξαπάτησης εκ μέρους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen όσον αφορά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και την επέκτασή της και σε γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ζητά ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε σήμερα ο Σαπέν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. «Είμαστε μία ευρωπαϊκή αγορά με ευρωπαϊκούς κανόνες. Αυτοί πρέπει να γίνουν σεβαστοί. Αυτοί παραβιάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Αν και αυτό έγινε με τη Volkswagen, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με τους Γάλλους κατασκευαστές, ώστε να καθησυχάσουμε τον κόσμο, αλλά δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι οι Γάλλοι κατασκευαστές θα έχουν συμπεριφερθεί όπως η VW», τόνισε στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι η Volkswagen, η μεγαλύτερη σε αριθμό πωλήσεων αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, χρησιμοποιούσε λογισμικό που εξαπατούσε τις αρχές κατά τις μετρήσεις των τοξικών εκπομπών και ότι πιθανόν να αντιμετωπίσει πρόστιμα ύψους έως και 18 δις δολ.

Το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η Volkswagen, η οποία παραδέχθηκε ότι εξαπατούσε τα τεστ εκπομπών οχημάτων ντήζελ στις ΗΠΑ, επεκτείνεται και στη Νότιο Κορέα, καθώς σήμερα οι αρχές της ασιατικής χώρας ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τρία μοντέλα ντήζελ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.