Και Οχήματα στην Ευρώπη Αφορά το Σκάνδαλο της Volkswagen - Έρχονται Έλεγχοι σε Όλες τις Αυτοκινητοβιομηχανίες

Και Οχήματα στην Ευρώπη Αφορά το Σκάνδαλο της Volkswagen - Έρχονται Έλεγχοι σε Όλες τις Αυτοκινητοβιομηχανίες
energia.gr
Πεμ, 24 Σεπτεμβρίου 2015 - 18:46
Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο Dieselgate, αφού το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών επιβεβαιώνει ότι η παραποίηση για τη χειραγώγηση των τιμών εκπομπών ρύπων σε οχήματα της Volkswagen έλαβε χώρα και στην Ευρώπη πέραν των ΗΠΑ και ανακοινώνει τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε οχήματα όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο Dieselgate, αφού το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών επιβεβαιώνει ότι η παραποίηση για τη χειραγώγηση των τιμών εκπομπών ρύπων σε οχήματα της Volkswagen έλαβε χώρα και στην Ευρώπη πέραν των ΗΠΑ και ανακοινώνει τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε οχήματα όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών.

«Έχουμε πληροφορηθεί ότι και στην Ευρώπη, οχήματα με κινητήρες ντίζελ 1,6 και 2,0 λίτρων έχουν επηρεαστεί από τη χειραγώγηση που συζητείται», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόντμπριντ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως δειγματοληπτικοί έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών θα διενεργηθούν και σε οχήματα άλλων εταιρειών εκτός της Volkswagen.

Το σκάνδαλο έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τη γερμανική οικονομία με τους οικονομολόγους να προειδοποιούν πως ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες.

Ο κολοσσός της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει ήδη παραδεχθεί ότι 11 εκατομμύρια οχήματα ανά τον κόσμο φέρουν το επίμαχο λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων που ανακαλύφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα του περιοδικού Auto Bild που υποστηρίζει ότι οι εκπομπές ρύπων ορισμένων πετρελαιοκίνητων μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW δεν συμβαδίζουν με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές οδήγησαν τη μετοχή του ομίλου σε πτώση 9%, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών.

Η BWM είπε ότι δεν υπήρξε καμία παράτυπη ενέργεια από την πλευρά του ομίλου και ότι δεν γνωρίζει τα τεστ που επικαλείται η Auto Bild.