Δεν υφίσταται θέμα φορολόγησης της πετρελαιοκίνησης, ξεκαθαρίζουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, στον απόηχο μιας τοποθέτησης του αρμόδιου υφυπουργού που άφησε να εννοηθεί ότι ίσως υπάρξουν κάποιες αλλαγές. Πλέον, το ερώτημα είναι εάν το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την αναπροσαρμογή των τιμών των τελών κυκλοφορίας στα πετρελαιοκίνητα

Δεν υφίσταται θέμα φορολόγησης της πετρελαιοκίνησης, ξεκαθαρίζουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, στον απόηχο μιας τοποθέτησης του αρμόδιου υφυπουργού που άφησε να εννοηθεί ότι ίσως υπάρξουν κάποιες αλλαγές. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega, υπογραμμίζουν ότι το υπουργείο δεν είναι αρμόδιο για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Τσιρώνης είπε χθες σε πηγαδάκι κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής ότι μπορεί να γίνουν αλλαγές, την ώρα που χιλιάδες πολίτες τα δυο τελευταία χρόνια έχουν προχωρήσει στην αγορά αυτοκινήτων diesel λόγω των πολύ χαμηλών ή και μηδενικών τελών κυκλοφορίας αλλά και της φθηνότερης κατανάλωσης.

Στην αγορά αυτοκινήτου προκλήθηκε αναστάτωση, με τους εμπόρους να ζητούν διευκρινίσεις.

Πλέον, το ερώτημα είναι εάν το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την αναπροσαρμογή των τιμών των τελών κυκλοφορίας στα πετρελαιοκίνητα, ενώ η συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς για την φορολόγηση των αυτοκινήτων έχει διακοπεί.