Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου του Aberdeenshire, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο στη Σκωτία. Η εγκατεστημένη ισχύς του είναι 1,8MW, ενώ αποτελείται από 7.000 φωτοβολταϊκά πάνελ. Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο αναμένεται να παράγει 1,5 εκατ. κιλοβατώρες, μειώνοντας ετησίως τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 850.000 κιλά

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου του Aberdeenshire, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο στη Σκωτία. Η εγκατεστημένη ισχύς του είναι 1,8 MW, ενώ αποτελείται από 7.000 φωτοβολταϊκά πάνελ.

Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο αναμένεται να παράγει 1,5 εκατ. κιλοβατώρες, μειώνοντας ετησίως τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 850.000 κιλά.

Το πάρκο κατασκεύασαν οι εταιρείες Absolute Solar και Wind Limited για λογαριασμό της σκωτσέζικης Mackie.

Ο Andrew McGown, διευθυντής και επικεφαλής του τομέα ηλιακής ενέργειας της Absolute Solar and Wind δήλωσε: «Κατανοούμε ότι το πρότζεκτ αυτό είναι το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο που έχει εγκατασταθεί και συνδεθεί με το δίκτυο της Σκωτίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα προγράμματα στήριξης της ηλιακής ενέργειας στη Σκωτία, παρά την πρόσφατη προαναγγελία της κεντρικής βρετανικής κυβέρνησης για περικοπές στα feed- in tariffs των φωτοβολταϊκών από 1ης Ιανουαρίου 2016.