Η Gazprom Απέστειλε στην Κομισιόν τις Θέσεις της Σχετικά με την Έρευνα για την Κατάχρηση της Δεσπόζουσας Θέσης

Η Gazprom Απέστειλε στην Κομισιόν τις Θέσεις της Σχετικά με την Έρευνα για την Κατάχρηση της Δεσπόζουσας Θέσης
energia.gr
Τρι, 29 Σεπτεμβρίου 2015 - 12:51
Η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom υπέβαλε χθες, Δευτέρα, έγγραφη απάντηση στην Κομισιόν σχετικά με την έρευνα για την εκ μέρους της παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ

Η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom υπέβαλε χθες, Δευτέρα, έγγραφη απάντηση στην Κομισιόν σχετικά με την έρευνα για την εκ μέρους της παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, «το έγγραφο αιτιολογεί τη θέση της εταιρείας μας σχετικά με τα σημεία της σχετικής ειδοποίησης και εξηγεί, επίσης, γιατί πιστεύουμε ότι οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βασίζονται σε λάθος μεθοδολογία. Ειδικότερα, παρουσιάζονται δεδομένα προς απόδειξη της οικονομικής και νομικής ασυνέπειας των ισχυρισμών της Κομισιόν Για τις υποτιθέμενες υπερβολικές τιμές στα συμβόλαια της Gazprom».

Η εταιρεία θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με αντιπροσώπους της Κομισιόν για την εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτά λύσης.

Σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα του TASS, η Κομισιόν είναι έτοιμη για συνομιλίες με την Gazprom για το ζήτημα. Σύμφωνα με την Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ, Margrethe Vestager, είναι έτοιμη να συναντήσει τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Alexander Medvedev, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, Κομισιόν και Gazprom ξεκίνησαν «τεχνικές διαβουλεύσεις για την υπόθεση της κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης και τις προτάσεις της Gazprom για την επίλυσή της».

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας ετέθη επικεφαλής των συνομιλιών.