«Για πολύ καιρό» θα μείνει στα επίπεδα των 45 δολ. το βαρέλι η τιμή του αργού, όπως εκτιμά ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙΕΑ, Φατίχ Μπιρόλ. Μιλώντας στο σημερινό φύλλο της αυστριακής Kurier, ο κ. Μπιρόλ, ερωτηθείς αν οι τιμές θα ξεπεράσουν ποτέ ξανά τα 100 δολ. το βαρέλι, απάντησε: «Μπορώ να πω μόνο πως η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει χαμηλά για αρκετά τρίμηνα»

«Για πολύ καιρό» θα μείνει στα επίπεδα των 45 δολ. το βαρέλι η τιμή του αργού, όπως εκτιμά ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙΕΑ, Φατίχ Μπιρόλ.

 

Μιλώντας στο σημερινό φύλλο της αυστριακής Kurier, ο κ. Μπιρόλ, ερωτηθείς αν οι τιμές θα ξεπεράσουν ποτέ ξανά τα 100 δολ. το βαρέλι, απάντησε: «Μπορώ να πω μόνο πως η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει χαμηλά για αρκετά τρίμηνα».

 

Στην ίδια συνέντευξη ο Μπιρόλ τόνισε ότι «Η τιμή των 45 δολ. το βαρέλι θα διατηρηθεί για πολύ καιρό».

 

Ας σημειωθεί ότι σήμερα στις 06.15 (ώρα Γκρήνουϊτς) το Brent βρισκόταν στα 47,34 δολ. το βαρέλι, ενώ το WTI στα 44,41 δολ.

 

«Το φθηνό πετρέλαιο προκαλεί μεγάλα προβλήματα στις μεγάλες εταιρείες», δήλωσε ο Μπιρόλ. «Φέτος , έχουν μειώσει κατά ένα πέμπτο τις επενδύσεις τους . Ποτέ στην ιστορία οι εταιρείες αυτές δεν είδαν τόσο μεγάλη ετήσια μείωση όσο αυτή τη χρονιά», υπογράμμισε.