Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας της Ρωσίας δεν σχεδιάζει ιδιωτικοποίηση της Rosneft για το 2016. Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της Υπηρεσίας, Olga Dergunova, σήμερα αναφερόμενη σε πρόσφατα δημοσιεύματα για την ιδιωτικοποίηση του ρωσικού κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας της Ρωσίας δεν σχεδιάζει ιδιωτικοποίηση της Rosneft για το 2016. Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της Υπηρεσίας, Olga Dergunova, σήμερα αναφερόμενη σε πρόσφατα δημοσιεύματα για την ιδιωτικοποίηση του ρωσικού κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού.

«Ως σήμερα δεν έχουμε συμπεριλάβει την ιδιωτικοποίηση της Rosneft στις προβλέψεις, καθώς δεν έχουμε έγγραφα που να επιβεβαιώνουν την ετοιμότητα της εταιρείας να εφαρμόσει μία τέτοια συμφωνία», τόνισε η Dergunova, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία θα σκεφθεί το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, όταν η τελευταία καταθέσει τις προτάσεις της.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας της Ρωσίας ( Rosimushchestvo) δεν εξετάζει για το 2016 ούτε την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Rosneftegaz, ξεκαθάρισε η Dergunova.