Πτώση της τάξεως του 24% περίπου σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου το τρίτο τρίμηνο του 2015, καθώς εντάθηκαν οι προσδοκίες στην αγορά για υποχώρηση της παγκόσμιας ζήτησης, με αιχμή την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας

Πτώση της τάξεως του 24% περίπου σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου το τρίτο τρίμηνο του 2015, καθώς εντάθηκαν οι προσδοκίες στην αγορά για υποχώρηση της παγκόσμιας ζήτησης, με αιχμή την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Χθες, Τετάρτη, οι τιμές υποχώρησαν εκ νέου, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, η EIA ανακοίνωσε πως τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 4 εκατ. δολάρια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που δεν ανέμεναν κάποια σημαντική μεταβολή.

Η έκθεση της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ έδειξε επίσης μικρή πτώση της παραγωγής.

Το συμβόλαιο του αργού (WTI), παράδοσης Νοεμβρίου, υποχώρησε κατά 13 σεντς ή 0,3% στα 45,09 δολάρια το βαρέλι.

Τον Σεπτέμβριο, υποχώρησε κατά 8,4%, στο τρίτο τρίμηνο κατά 24% περίπου, ενώ από τις αρχές του έτους η πτώση ξεπερνά το 15%.

Το Μπρεντ σημείωσε πτώση 14 σεντς ή 0,3% στα 48,37 δολάρια το βαρέλι. Από τις αρχές του έτους, οι απώλειες ξεπερνούν το 15%.