Δεν ευοδώθηκε, τελικά, η εξαγορά των μετοχών της ρωσικής Eurasia Drilling (EDC) από την αμερικανική Schlumberger, την κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών στον κλάδο του πετρελαίου στον κόσμο. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, η Schlumberger ανακοίνωσε ότι δεν θα παρατείνει την προσπάθεια ολοκλήρωσης της συμφωνίας, και, άρα, δεν θα προχωρήσει και η εξαγορά μετοχών της ρωσικής εταιρείας

Δεν ευοδώθηκε, τελικά, η εξαγορά των μετοχών της ρωσικής Eurasia Drilling (EDC) από την αμερικανική Schlumberger, την κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών στον κλάδο του πετρελαίου στον κόσμο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, η Schlumberger ανακοίνωσε ότι δεν θα παρατείνει την προσπάθεια ολοκλήρωσης της συμφωνίας, και, άρα, δεν θα προχωρήσει και η εξαγορά μετοχών της ρωσικής εταιρείας. Η αξία της εξαγοράς υπολογιζόταν σε 1,7 δις δολ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Schlumberger θα αποκτούσε το 45,65% των μετοχών της Eurasia Drilling, ενώ η EDC θα προχωρούσε σε απόσυρση από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, προβαίνονταςσε εξαγορά των μετοχών που σήμερα κατέχουν ήσσονες μέτοχοι.

Παρά το ναυάγιο της συμφωνίας, και οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο της πενταετούς συμφωνίας που υπέγραψαν τον Απρίλιο του 2011, τόνισε η Schlumberger.

Υπενθυμίζεται ότιη προθεσμία ολοκλήρωσης της συμφωνίας είχε παραταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς η EDC συνέχιζε να συζητά την εξαγορά με την Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας και την Κυβερνητική Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων της χώρας.