Στη μεγάλη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο, αναφέρεται ο ο Δρ. Κεντ Μουρ σε άρθρο του στο Oil & Energy Investor, επισημαίνοντας ότι είναι μία τάση που θα καθορίσει τις εξελίξεις τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα
Στη μεγάλη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο, αναφέρεται ο ο Δρ. Κεντ Μουρ σε άρθρο του στο Oil & Energy Investor, επισημαίνοντας ότι είναι μία τάση που θα καθορίσει τις εξελίξεις τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα.

Όπως επισημαίνει, η ζήτηση για πετρέλαιο αυξάνεται με τον υψηλότερο ρυθμό από το 2010. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Joint Organization Data Initiative (JODI), το πρώτο εξάμηνο του 2015 αυξήθηκε κατά 3,3% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από 59 χώρες, από τις οποίες προέρχεται το 80% περίπου της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, και καταδεικνύουν ότι εφέτος η ζήτηση θα αυξηθεί, κατά μέσο όρο, κατά 1,65 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Σημειώνεται ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) προβλέπει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί φέτος κατά 1,7 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Η μερίδα του λέοντος ανήκει στην Κίνα, χώρα στην οποία η κατανάλωση πετρελαίου αυξήθηκε κατά 13% ή 1,3 εκατ. βαρέλια/ημέρα.