Βουλγαρία: Τον Δεκέμβριο η Επιλογή Αναδόχου για την Κατασκευή του Αγωγού Διασύνδεσης με τη Ρουμανία

Βουλγαρία: Τον Δεκέμβριο η Επιλογή Αναδόχου για την Κατασκευή του Αγωγού Διασύνδεσης με τη Ρουμανία
energia.gr
Δευ, 5 Οκτωβρίου 2015 - 09:12
Στην επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του διασυνδετήριου φυσικού αερίου με τη Ρουμανία αναμένεται να καταλήξει στις αρχές Δεκεμβρίου η Βουλγαρία, όπως δήλωσε την περασμένη Παρασκευή η Υπουργός Ενέργειας της χώρας, Τεμένουζκα Πέτκοβα

Στην επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του διασυνδετήριου φυσικού αερίου με τη Ρουμανία αναμένεται να καταλήξει στις αρχές Δεκεμβρίου η Βουλγαρία, όπως δήλωσε την περασμένη Παρασκευή η Υπουργός Ενέργειας της χώρας, Τεμένουζκα Πέτκοβα.

 

Η εταιρεία λειτουργίας του δικτύου φυσικού αερίου της Βουλγαρίας, Bulgartransgaz, εξέδωσε στις 16 Σεπτεμβρίου πρόσκληση για προσφορές με αντικείμενο την κατασκευή του αγωγού, ο οποίος θα διέρχεται κάτω από τον πυθμένα του Δούναβη. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 16 Οκτωβρίου.

 

Ο ανάδοχος αναμένεται να επιλεγεί στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 με την προϋπόθεση ότι οι υποβληθείσες προσφορές θα ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του διαγωνισμού και ότι δεν θα υποβληθούν ενστάσεις σχετικά με την κατάταξη των προσφορών και την τελική ανακήρυξη του κατάλληλου υποψηφίου, διευκρίνισε, μιλώντας στο βουλγαρικό Κοινοβούλιο η Πέτκοβα.

 

Το πρότζεκτ της κατασκευής του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου ανάμεσα στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία υλοποιείται από κοινού από τις εταιρείες λειτουργίας του δικτύου φυσικού αερίου των δύο χωρών, τις

Bulgartransgaz και Transgaz αντίστοιχα. Στις δύο εταιρείες έχουν δοθεί για το σκοπό αυτό κονδύλια ύψους 8,9 εκατ. ευρώ από το European Energy Programme for Recovery ( EEPR) της ΕΕ.