Η Srbijagas Συμφώνησε με τη Gazprom για την Αύξηση της Δυναμικότητας των Αποθηκών Αερίου του Banatski Dvor

Η Srbijagas Συμφώνησε με τη Gazprom για την Αύξηση της Δυναμικότητας των Αποθηκών Αερίου του Banatski Dvor
energia.gr
Δευ, 5 Οκτωβρίου 2015 - 16:10
Η Srbijagas, το κρατικό μονοπώλιο φυσικού αερίου της Σερβίας, κατέληξε σε συμφωνία με την ρωσική Gazprom, με την οποία αυξάνεται σε 1 bcm η χωρητικότητα των υπόγειων αποθηκευτικών χώρων του Banatski Dvor, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Srbijagas, Dusan Bajatovic

Η Srbijagas, το κρατικό μονοπώλιο φυσικού αερίου της Σερβίας, κατέληξε σε συμφωνία με την ρωσική Gazprom, με την οποία αυξάνεται σε 1 bcm η χωρητικότητα των υπόγειων αποθηκευτικών χώρων του Banatski Dvor, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Srbijagas, Dusan Bajatovic.

Οι εγκαταστάσεις του Banatski Dvor, στη ΒΔ Σερβία, εγκαινιάστηκαν επίσημα το Νοέμβριο του 2011.Η ανάπτυξη του πρότζεκτ –χωρητικότητας αερίου λειτουργίας 450 εκατ. κυβ. μέτρων και μέγιστης δυνατότητας παράδοσης 5 εκατ. κυβ. μέτρων ημερησίως – ήταν μέρος της συμφωνίας εξαγοράς του 51% του πετρελαϊκού μονοπωλίου της Σερβίας, NIS, από τη Gazprom Neft το 2009.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Bajatovic, την περασμένη Πέμπτη, το κόστος κατασκευής της επέκτασης των εγκαταστάσεων του Banatski Dvor υπολογίζεται σε 65 εκατ. ευρώ, πέραν του κόστους των υποδομών που σχετίζονται με τους αγωγούς φυσικού αερίου.