Την άποψη ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αρχίσουν να ανακάμπτουν, καθώς η παγκόσμια μείωση των επενδύσεων θα περιορίσει τα αποθέματα, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ

Την άποψη ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αρχίσουν να ανακάμπτουν, καθώς η παγκόσμια μείωση των επενδύσεων θα περιορίσει τα αποθέματα, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ.

Σε ομιλία του στο συνέδριο Oil and Money, ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ, Abdalla Salem el-Badri, δήλωσε πως «η προσφορά θα μειωθεί στο κοντινό μέλλον και η μείωση της προσφοράς οδηγεί σε υψηλότερες τιμές πετρελαίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παγκόσμιες επενδύσεις σε έργα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μειωθούν κατά 22,4% φέτος. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), Φατίχ Μπιρόλ, δήλωσε πως αναμένει πτώση των δαπανών κατά 20% το 2015, δηλαδή την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία.

Ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ υποστήριξε επίσης πως η κατανάλωση πετρελαίου θα ενισχυθεί και από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, εκτιμώντας πως η παγκόσμια ζήτηση ενδέχεται να αυξηθεί φέτος κατά 1,3 εκατ. βαρέλια/ημέρα. 

«Δεν είμαστε σε σύγχυση. Βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ», είπε χαρακτηριστικά.