Λακκοτρύπης: Η Κύπρος Είναι Κέντρο Δραστηριότητας για τη Βιομηχανία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Λακκοτρύπης: Η Κύπρος Είναι Κέντρο Δραστηριότητας για τη Βιομηχανία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
energia.gr
Πεμ, 8 Οκτωβρίου 2015 - 11:03
Η Κύπρος είναι σε τέτοια τοποθεσία που της επιτρέπει να γίνει ένα κέντρο δραστηριότητας για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας σε επενδυτές, σε ημερίδα στο Λονδίνο. Ο Κύπριος υπουργός είχε συνάντηση και με στελέχη της BG Group

Η Κύπρος είναι σε τέτοια τοποθεσία που της επιτρέπει να γίνει ένα κέντρο δραστηριότητας για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου , τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας σε επενδυτές σε ημερίδα στο Λονδίνο.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα των υδρογονανθράκων, ανέφερε πως σε μια περιοχή που «έχει πιάσει φωτιά» η Κύπρος αποτελεί βάση πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. 

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι ο εντοπισμός του νέου μεγάλου κοιτάσματος στην αιγυπτιακή ΑΟΖ δημιουργεί νέες προοπτικές και αλλάζει το τοπίο που γνωρίζαμε στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία μπορεί με το σύνολο των κοιτασμάτων που έχουν εντοπιστεί να εξελιχθεί σε «πραγματικά εναλλακτική πηγή παροχής ενέργειας για την ΕΕ».

Η Κύπρος, συνέχισε, εξετάζει όλες τις επιλογές που είναι διαθέσιμες για τη βέλτιστη αξιοποίηση των δικών της κοιτασμάτων. 

«Η Κύπρος είναι σε τέτοια τοποθεσία που της επιτρέπει να γίνει ένα κέντρο δραστηριότητας για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. (…) Οι αποφάσεις μας επί των υποδομών τώρα, θα καθορίσουν τον ρόλο μας στην ανατολική Μεσόγειο κατά τις επόμενες δεκαετίες», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Ενέργειας είχε επίσης συνάντηση με τη βρετανική εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου και υγροποιημένου αερίου BG Group, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 20 χώρες. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι προοπτικές εξερεύνησης και παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και μεταφοράς αερίου για την Κύπρο και την Αίγυπτο, όπως ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου διοργανώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ). Προσέλκυσε περίπου 250 στελέχη της επενδυτικής, χρηματοοικονομικής και επαγγελματικής κοινότητας της βρετανικής πρωτεύουσας.