Η πετρελαϊκή παραγωγή της ρωσικής Gazprom Neft το εννεάμηνο του 2015 σημείωσε αύξηση 20%, όπως δήλωσε χθες, Τρίτη, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alexander Dyukov

Η πετρελαϊκή παραγωγή της ρωσικής Gazprom Neft το εννεάμηνο του 2015 σημείωσε αύξηση 20%, όπως δήλωσε χθες, Τρίτη, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alexander Dyukov.

«Η παραγωγή των υδρογονανθράκων έχει αυξηθεί κατά 20%. Βασίζεται στα αποτελέσματα για τους 9 μήνες, και τα αποτελέσματα του έτους θα είναι ξεκάθαρα το Δεκέμβριο», τόνισε.

Η αύξηση της παραγωγής υδρογονανθράκων της Gazprom Neft το 2015 μπορεί να φτάσει το 15% ή και περισσότερο, είχε δηλώσει και ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος Alexander Mikheev τον Αύγουστο σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές.

Η Gazprom Neft έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για αύξηση της παραγωγής υδρογονανθράκων το 2015 κατά 10% στα 536,8 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου. Εντός του έτους, άλλωστε, στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή στα πεδία Yuzhno- Pudinsky και Vylantoysky.

Σύμφωνα με την ίδια τη ρωσική εταιρεία, το 2014 η Gazprom Neft αύξησε την παραγωγή υδρογονανθράκων κατά 6,78% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αγγίζοντας τα 488 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.