Δάνειο 100 Εκατ. Ευρώ Από τη Γερμανική KfW σε Βουλγαρική Τράπεζα για Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Πολυκατοικίες

Δάνειο 100 Εκατ. Ευρώ Από τη Γερμανική KfW σε Βουλγαρική Τράπεζα για Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Πολυκατοικίες
energia.gr
Τετ, 14 Οκτωβρίου 2015 - 14:16
Η γερμανική Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW υπέγραψε κοινή δήλωση προθέσεων με τη βουλγαρική κρατική Τράπεζα Ανάπτυξης (BDB) για δάνειο 100 εκατ. ευρώ με στόχο τη χρηματοδότηση του προγράμματος της Βουλγαρίας για προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας σε πολυκατοικίες

Η γερμανική Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW υπέγραψε κοινή δήλωση προθέσεων με τη βουλγαρική κρατική Τράπεζα Ανάπτυξης ( BDB) για δάνειο 100 εκατ. ευρώ με στόχο τη χρηματοδότηση του προγράμματος της Βουλγαρίας για προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας σε πολυκατοικίες.

Τα κονδύλια θα ενισχύσουν τις δραστηριότητες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε η BDB μετά την υπογραφή της κοινής δήλωσης προθέσεων με την
KfW στο Βερολίνο προχθές, Δευτέρα.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο τράπεζες αναμένεται να οριστικοποιηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου.

Η BDB δέχθηκε σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων approval from ( EIB) και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Τράπεζας ( CEB) συνολικά για 400 εκατ. ευρώ αναφορικά με τη χρηματοδότηση κυβερνητικού προγράμματος για την ενίσχυση της εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες.

Με την υπογραφή της συμφωνίας για τη σύναψη δανείου από την KfW η BDB θα διασφαλίσει πλήρως την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την εφαρμογή του προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βουλγαρικής τράπεζας.