Εκτεταμένα Πεδία Φυσικού Αερίου στην Υφαλοκρηπίδα της Ρουμανίας Ανακάλυψε η Ρωσική Lukoil

Εκτεταμένα Πεδία Φυσικού Αερίου στην Υφαλοκρηπίδα της Ρουμανίας Ανακάλυψε η Ρωσική Lukoil
energia.gr
Τετ, 14 Οκτωβρίου 2015 - 15:48
Η ρωσική Lukoil ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, την ανακάλυψη εκτεταμένων πεδίων φυσικού αερίου στην υφαλοκρηπίδα της Ρουμανίας. Τα κοιτάσματα βρέθηκαν στην υπεράκτια Lira, που βρίσκεται στα ανοικτά του μπλοκ Trident (EX-30) στα ανοικτά των ρουμανικών ακτών στη Μαύρη Θάλασσα

Η ρωσική Lukoil ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, την ανακάλυψη εκτεταμένων πεδίων φυσικού αερίου στην υφαλοκρηπίδα της Ρουμανίας.

Τα κοιτάσματα βρέθηκαν στην υπεράκτια Lira, που βρίσκεται στα ανοικτά του μπλοκ Trident ( EX-30) στα ανοικτά των ρουμανικών ακτών στη Μαύρη Θάλασσα.

«Σύμφωνα με τα σεισμικά δεδομένα, η περιοχή του πεδίου αερίου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 39 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με αποθέματα που μπορεί να ξεπερνούν τα 30 bcm, πράγματα που απομένει να επιβεβαιωθεί από την εκτιμητική εξόρυξη. Η επιτυχία στο πηγάδι Lira-1 X θα μειώσει το ρίσκο των περαιτέρω ερευνών σε μία σειρά από πιθανές τοποθεσίες με σημαντικά δυνητικά αποθέματα, που βρίσκονται και κοντά στη δομή του Lira structure αλλά και σε άλλα τμήματα το πεδίου», αναφέρει η Lukoil.

Η ρωσική πετρελαϊκή τονίζει ότι το πρόγραμμα περαιτέρω ανάπτυξης που σχεδιάζεται για το 2016 περιλαμβάνει εξορύξεις σε πηγάδια στο Lira και επανεπεξεργασία των σεισμικών δεδομένων ώστε να επιβεβαιωθεί το μέγεθος της ανακάλυψης και η ακριβής εκτίμηση για πιθανά αποθέματα υδρογονανθράκων.

Τις έρευνες στο μπλοκ EX-30 διεξάγει η Lukoil Overseas Atash BV (100% θυγατρική της Lukoil) στο πλαίσιο της συμφωνίας παραχώρησης με την κυβέρνηση της Ρουμανίας το 2011. Σήμερα το μερίδιο της ρωσικής πετρελαϊκής στο πρότζεκτ ανέρχεται σε 72%, με την PanAtlantic Petroleum Ltd να κατέχει το 18% και την Societatea Nationale de Gaze Naturale Romgaz SA το υπόλοιπο 10%.