Τουλάχιστον 30 διευθυντικά στελέχη της Volkswagen φέρεται ότι εμπλέκονταν στη χειραγώγηση των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel

Τουλάχιστον 30 διευθυντικά στελέχη της Volkswagen φέρεται ότι εμπλέκονταν στη χειραγώγηση των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Η εταιρεία, πάντως, διέψευσε το δημοσίευμα. «Αυτός ο αριθμός είναι εντελώς αβάσιμος», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της VW από την έδρα της στο Βόλφσμπουργκ.

Το περιοδικό, επικαλούμενο τα προκαταρκτικά συμπεράσματα των ερευνών που διεξάγονται από τη νομική εταιρεία Jones Day και από την ίδια την Volkswagen, ανέφερε ότι δεκάδες διευθυντικά στελέχη θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Επικαλέστηκε επίσης δηλώσεις ενός προσώπου που έχει γνώση του θέματος και το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να είπε ότι ο αριθμός εκείνων που εμπλέκονταν και γνώριζαν το σκάνδαλο μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.