Το τουρκικό κρατικό δίκτυο εμπορίας πετρελαιοειδών, η Turkish Petroleum Oil Distribution Company(TP), αποφάσισε να επεκταθεί στον τομέα του LPG, head of όπως ανακοινώθηκε χθες, Τετάρτη. Ο επικεφαλής της TP δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να παραδίδει LPG στα πρατήριά της από τα μέσα του 2016

Το τουρκικό κρατικό δίκτυο εμπορίας πετρελαιοειδών , η Turkish Petroleum Oil Distribution Company(TP), αποφάσισε να επεκταθεί στον τομέα του LPG, head of όπως ανακοινώθηκε χθες , Τετάρτη .

Ο επικεφαλής της TP δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να παραδίδει LPG στα πρατήριά της από τα μέσα του 2016.

«Έχουμε ξεκινήσει την εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας για την διαδικασία αδειοδότησης», δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολία ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Mutlu Gul, προσθέτοντας ότι «αποφασίσαμε να μπούμε στον τομέα του LPG με αφορμή την αύξηση της ζήτησης και την εμπορική μας αξιοπιστία»

Σήμερα, η TP διαθέτει 350 πρατήρια σε όλη την Τουρκία και είναι η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας καυσίμων στη χώρα.

Ο Gul πρόσθεσε ότι η εταιρεία αρχικά θα ξεκινήσει διανομές σε συνεργασία με άλλες εταιρείες.

Θα εγκαταστήσει υποδομές LPG στις δύο εγκαταστάσεις καυσίμων που διαθέτει. Η μία από αυτές θα συνδέεται με τη θάλασσα και η άλλη θα συνδέεται με το διυλιστήριο της TUPRAS, σύμφωνα με τον Gul.

Το LPG αντιπροσωπεύει το 40,6% των καυσίμων που καταναλώνονται από τα οχήματα στην Τουρκία, τα οποία υπολογίζονται σε 10,4 εκατομμύρια.