Νέο συμβόλαιο που προβλέπει τη μακροχρόνια συνεργασία με τη Yan'an Energy and Chemical Co., θυγατρική του ομίλου Yanchang Petroleum, μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες στον τομέα εξόρυξης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και διύλισης, υπέγραψε η Air Liquide.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Air Liquide θα επενδύσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ σε δύο μονάδες διαχωρισμού αέρα (ASU) προηγμένης τεχνολογίας, με συνολική δυναμικότητα 2.800 τόνων οξυγόνου ημερησίως.

Οι νέες αυτές μονάδες, που αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το 1ο τρίμηνο του 2018, θα προμηθεύουν αέρια, μεταξύ των οποίων οξυγόνο και άζωτο, για την παραγωγή χημικών προϊόντων στις εγκαταστάσεις του πελάτη. Εκεί, παράγονται ετησίως 600.000 τόνοι ολεφινών, ένα χημικό ενδιάμεσο που χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή πλαστικών.

Οι δύο μονάδες, που θα βρίσκονται στην περιοχή Fuxian της πόλης Yan'an, στην επαρχία Shaanxi, θα κατασκευαστούν από τις ομάδες Engineering και Κατασκευών της Air Liquide, με τη βοήθεια των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών του Ομίλου για υψηλή αξιοπιστία και ασφάλεια και, ταυτόχρονα, ενεργειακή απόδοση.

Ο François Venet, σντιπρόεδρος για την περιοχή Ασία-Ειρηνικός και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που επιλεχθήκαμε ως συνεργάτες σε αυτό το έργο. Η στρατηγική αυτή συνεργασία αποδεικνύει την ικανότητά μας να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη δέσμευσή μας για επενδύσεις στη Δυτική Κίνα".

Ο Wang Jiaxin, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Yan’an Energy and Chemical Co., σχολίασε: "Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την Air Liquide, καθώς οι προηγμένες τεχνολογίες και η διεθνής εμπειρία της σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν με ασφάλεια, θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη παροχή αερίων για τις ανάγκες του έργου μας. Με αυτή τη συνεργασία, φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής Fuxian και, συνολικότερα, της επαρχίας Shaanxi".