Η ρουμανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV Petrom ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής υδρογονανθράκων κατά 2,2% το τρίτο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η μείωση, κατά 174.000 βαρέλια την ημέρα περίπου, αποδίδεται σε εργασίες συντήρησης σε σημαντικά πηγάδια της εταιρείας την εν λόγω περίοδο

Η ρουμανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV Petrom ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής υδρογονανθράκων κατά 2,2% το τρίτο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η μείωση, κατά 174.000 βαρέλια την ημέρα περίπου, αποδίδεται σε εργασίες συντήρησης σε σημαντικά πηγάδια της εταιρείας την εν λόγω περίοδο.

Ο αυστριακός όμιλος OMV, που κατέχει την OMV Petrom, σημείωσε, επίσης, μείωση κατά 6,1% στην παραγωγή του το ίδιο διάστημα. Ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκαν κυρίως εξαιτίας της χαμηλότερης παραγωγής στη Ρουμανία και τη Νορβηγία, σύμφωνα με έκθεση της OMV. Επιβαρυντική επίδραση είχαν στα αποτελέσματα του αυστριακού ομίλου το τρίτο τρίμηνο του 2015 και οι μειωμένες πετρελαϊκές τιμές.

Η OMV είχε καθαρές ειδικές οφειλές περί το 1 δις ευρώ, που καλύπτουν περιουσιακά στοιχεία τόσο στον τομέα της παραγωγής και ανάπτυξης, όσο και στην έρευνα. Αυτές οι χρεώσεις είχαν αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της OMV Petrom, καθώς η ρουμανική πετρελαϊκή αντιπροσωπεύει πάνω από το μισό των δραστηριοτήτων upstream της αυστριακής μητρικής.

Η OMV κατέχει το 51% της OMV Petrom, το Υπουργείο Ενέργειας της Ρουμανίας κατέχει το 20,6% και το επενδυτικό fund Fondul Proprietatea κατέχει περίπου το 19%.