Η γερμανική RWE ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου 16 MW στην Ουγγαρία, του μεγαλύτερου της χώρας. Ο σχεδιασμός της μονάδας ξεκίνησε στις αρχές του 2013, ενώ η κατασκευή της ολοκληρώθηκε αυτή τη βδομάδα μετά από εργασίες τριών μηνών

Η γερμανική RWE ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου 16 MW στην Ουγγαρία, του μεγαλύτερου της χώρας.

Ο σχεδιασμός της μονάδας ξεκίνησε στις αρχές του 2013, ενώ η κατασκευή της ολοκληρώθηκε αυτή τη βδομάδα μετά από εργασίες τριών μηνών.

Το πάρκο αποτελείται από 72.480 ηλιακά πάνελ και βρίσκεται περίπου 2 χλμ. ΝΑ της Βουδαπέστης. Θα παράγει «καθαρή ενέργεια» ικανή να περιορίσει κατά 24.000 τόννους τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

«Το φωτοβολταϊκό αυτό πάρκο δεν είναι απλά το μεγαλύτερο στην Ουγγαρία, είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα της RWE», δήλωσε ο Peter Terium, CEO της εταιρείας. Για την κατασκευή του συνεργάστηκαν εταιρείες από την Αυστρία , τη Ρουμανία και την Ουγγαρία .

Με την πρόσθεση επιπλέον 16 MW στο εθνικό δίκτυο, το φωτοβολταϊκό πάρκο της RWE θα ενισχύσει την παρουσία των ΑΠΕ στην Ουγγαρία, που ήδη συμμετέχει κατά 6,8% στο μείγμα της κατανάλωσης ηλεκτρισμού. Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει θέσει ως στόχο την αύξηση του μεριδίου στο 11% περίπου ως το 2020. Στο τέλος του 2014, η χώρα είχε συνολική εγκατεστημένη ισχύ φωτοβολταϊκών 80 MW.