Αύξηση καθαρών κερδών για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου κατά 7,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ανακοίνωσε η ισπανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Iberdrola. Η αύξηση αποδίδεται στο αδύναμο ευρώ, που ενίσχυσε τη συνεισφορά των μονάδων της εταιρείας σεΒρετανία και ΗΠΑ

Αύξηση καθαρών κερδών για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου κατά 7,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ανακοίνωσε η ισπανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Iberdrola. Η αύξηση αποδίδεται στο αδύναμο ευρώ, που ενίσχυσε τη συνεισφορά των μονάδων της εταιρείας σεΒρετανία και ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Iberdrola,η μεγαλύτερη παραγωγός ενέργειας από ΑΠΕ παγκοσμίως, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,92 δισ.ευρώ, αυξημένα σε σχέση με το πρώτο 9μηνο του 2014 που ήταν στα 1,78 δισ. Επίσης, αυξημένα ήταν και τα λειτουργικά της κέρδη (κατά 5,8% στα5,43 δισ.ευρώ). Ωστόσο, η παραγωγή ενέργειας της εταιρείας υποχώρησε 1,6% κατά την περίοδο από το προηγούμενο έτος, ως αποτέλεσμα της πτώσης στην αγορά της Ισπανίας, η οποία αποδίδεται στην πλεονάζουσα παραγωγή ενέργειας των τελευταίων ετών, καθώς νέες μονάδες παραγωγής προστίθεντο με ιλιγγιώδη ρυθμόκατά την πρώτη δεκαετία του αιώνα.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η Iberdrola έχει 45.468 MW εγκαταστημένης ισχύος σε Ευρώπη και Αμερική.