Ενδιαφέρον Κινεζικού Κολοσσού για Επενδύσεις στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο της Αλβανίας

Ενδιαφέρον Κινεζικού Κολοσσού για Επενδύσεις στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο της Αλβανίας
energia.gr
Τετ, 21 Οκτωβρίου 2015 - 17:14
Κατά τη διάρκεια συνάντησης του Αλβανού Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, κ. E. Haxhinasto με εκπρόσωπο της κινεζικής κρατικής εταιρείας CRRC, εκφράσθηκε το ενδιαφέρον της τελευταίας για επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του Αλβανού Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, κ. E. Haxhinasto με εκπρόσωπο της κινεζικής κρατικής εταιρείας CRRC, εκφράσθηκε το ενδιαφέρον της τελευταίας για επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Σημειώνεται ότι η CRRC Corporation Limited ( China Railway Rolling Stock Corporation) σχηματίσθηκε την 1η Ιουνίου 2015 από τη συγχώνευση της China CNR Corporation και της CSR Corporation Limited και αποτελεί τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία αμαξοστοιχιών στον κόσμο.

Ο Αλβανός Υπουργός ενημέρωσε για τις εργασίες κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Τίρανα - Αεροδρόμιο - Δυρράχιο, καθώς και για την ανάθεση μελέτης σκοπιμότητας για την αναβάθμιση όλου του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας σε consortium ελληνικών εταιρειών (Dromos κ.ά.).