Η Baker Hughes ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της υποχώρησαν κατά 39% στο γ΄ τρίμηνο του έτους, καθώς η εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών προβλέπει δύσκολες συνθήκες και για τους επόμενους μήνες, ενώ οι μειωμένες τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στις δαπάνες από τους πελάτες της

Η Baker Hughes ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της υποχώρησαν κατά 39% στο γ΄ τρίμηνο του έτους, καθώς η εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών προβλέπει δύσκολες συνθήκες και για τους επόμενους μήνες, ενώ οι μειωμένες τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στις δαπάνες από τους πελάτες της.

Η Baker Hughes, η οποία εξαγοράστηκε από την μεγαλύτερη ανταγωνίστρια εταιρεία Halliburton, έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχει κλείσει εγκαταστάσεις, καθώς η κατάρρευση των τιμών έχει οδηγήσει πολλούς από τους πελάτες της να ακυρώσουν επενδυτικά σχέδια.

Τα έσοδα υποχώρησαν στα 3,79 δισ. δολάρια, από 6,25 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι ζημίες ανήλθαν στα 159 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών ύψους 375 εκατ. δολαρίων ή 86 σεντς/μετοχή.

Οι αναλυτές προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, ζημίες 14 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 3,79 δισ. δολαρίων.