Την κατασκευή νέων υποδομών, που όπως δήλωσε ο CEO της Gazprom, Alexey Miller, θα υποστηρίξουν την αποστολή αερίου σε καταναλωτές στη Ρωσία και, σε σημαντικό βαθμό, και στην Ευρώπη μέσω του Nord Stream-2, ξεκίνησε ο ρωσικός κρατικός κολοσσός φυσικού αερίου

Την κατασκευή νέων υποδομών, που όπως δήλωσε ο CEO της Gazprom, Alexey Miller, θα υποστηρίξουν την αποστολή αερίου σε καταναλωτές στη Ρωσία και, σε σημαντικό βαθμό, και στην Ευρώπη μέσω του Nord Stream-2, ξεκίνησε ο ρωσικός κρατικός κολοσσός φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, η Gazprom ξεκίνησε την κατασκευή νέων υποδομών αερίου καθώς και του αγωγού Ukhta- Torzhok-2 στη ρωσική δημοκρατία του Komi Republic, όπως ανακοίνωσε ο Miller χθες, Τετάρτη.

Όπως πρόσθεσε, η Gazprom υπέγραψε στις αρχές Σεπτεμβρίου δεσμευτικές συμφωνίες με τους Ευρωπαίους εταίρους της και θα πρέπει, για το λόγο αυτό, να κατασκευάσει υποδομές μεταφοράς φυσικού αερίου στη ρωσική επικράτεια.

Η Gazprom σκοπεύει να ολοκληρώσει πολύ σύντομα τη διαδικασία προσφορών για την κατασκευή της επέκτασης του ενοποιημένου συστήματος παροχής φυσικού αερίου για το πρότζεκτ του αγωγού Nord Stream-2. Η κατασκευή της επέκτασης αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019.

«Ξεκινάμε μεγάλης κλίμακας δραστηριότητες για την υλοποίηση του πρότζκετ Ukhta - Torzhok-2. Καθορίστηκαν τα απαραίτητα έργα και συντάχθηκε το χρονοδιάγραμμα. Ο αγωγός αερίου θα κατασκευαστεί και θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει στα τέλη του 2019, μαζί με άλλες υποδομές μεταφοράς αερίου από το πεδίο Bovanenkovskoe προς τον Nord Stream-2», δηλώνει ο Miller.