Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Βουλγαρίας πρότεινε να καταργηθεί το τέλος που επιβάλλεται επί των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας για τους βιομηχανικούς καταναλωτές
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Βουλγαρίας πρότεινε να καταργηθεί το τέλος που επιβάλλεται επί των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας για τους βιομηχανικούς καταναλωτές.

Το τέλος επ' ονόματι «καθήκον για την κοινωνία» αυξήθηκε τον Αύγουστο.

Η Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτων, ή KEVR, προτείνει την περικοπή τέλους κατά 1,07 λέβα ανά 36,83 megawatthour, χωρίς ΦΠΑ, από την 1η Νοεμβρίου, δήλωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής, Ιβάν Ιβάνοφ.

Η μείωση των τελών κατέστη δυνατή λόγω της μείωσης κατά 30% της τιμής του φυσικού αερίου από την αρχή του έτους, εξήγησε.

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τους βιομηχανικούς καταναλωτές που αγοράζουν ηλεκτρική ενέργεια στην οργανωμένη αγορά θα πρέπει να μειωθούν κατά 2% περίπου, πρόσθεσε ο κ. Ιβάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Η πρόταση θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση πριν τεθεί σε ισχύ.

Η απόφαση της KEVR να αυξήσει το τέλος για τους βιομηχανικούς καταναλωτές προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τις εργοδοτικές ενώσεις.