Η ΕΕ καλωσορίζει το προτεινόμενο σχέδιο για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, εφόσον αυτό συμμορφωθεί με τους ρυθμιστικούς κανόνες που επικρατούν στην Ευρώπη, δήλωσε ο επικεφαλής της Eurogas, Gertjan Lankhorst

Η ΕΕ καλωσορίζει το προτεινόμενο σχέδιο για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, εφόσον αυτό συμμορφωθεί με τους ρυθμιστικούς κανόνες που επικρατούν στην Ευρώπη, δήλωσε ο επικεφαλής της Eurogas, Gertjan Lankhorst.

«Αν ο Turkish Stream φέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, πρέπει να κοιτάξουμε αν οι εταίροι σε αυτό το σχέδιο συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς ρυθμιστικούς κανόνες. Αν συμβεί αυτό, τότε θα ήμασταν ευτυχείς γι' αυτό το έργο», είπε ο κ. Lankhorst.

Όπως υπογράμμισε, είναι καλοδεχούμενος κάθε αγωγός που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

«Γενικά, καλωσορίζω όλες τις νέες επενδύσεις σε αγωγούς για την Ευρώπη, είτε προέρχονται από τον Βορρά, είτε προέρχονται μέσω της Τουρκίας. Είναι πολύ καλό να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για το διεθνές εμπόριο στο φυσικό αέριο» τόνισε.

«Νομίζω ότι αν υπάρχουν ιδιώτες που θέλουν να επενδύσουν σε ένα νέο αγωγό που μπορεί να φέρει αυτό που έχει η Ρωσία στην Ευρώπη, είναι μία καλή πρωτοβουλία και θα πρέπει να ήμαστε ευτυχείς με αυτήν» προσέθεσε.