Ρώσος Υπουργός Ενέργειας: Οι Πετρελαϊκές μας Εταιρείες Είναι Έτοιμες να Ανταγωνιστούν τον OPEC

Ρώσος Υπουργός Ενέργειας: Οι Πετρελαϊκές μας Εταιρείες Είναι Έτοιμες να Ανταγωνιστούν τον OPEC
energia.gr
Δευ, 26 Οκτωβρίου 2015 - 14:44
Έτοιμες να ανταγωνιστούν τον OPEC είναι οι ρωσικές πετρελαϊκές ανεξαρτήτως ποσοστώσεων και ανακατανομής μέσα στο πλαίσιο του πετρελαϊκού καρτέλ. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι Rossiya-24 TV την περασμένη Παρασκευή

Έτοιμες να ανταγωνιστούν τον OPEC είναι οι ρωσικές πετρελαϊκές ανεξαρτήτως ποσοστώσεων και ανακατανομής μέσα στο πλαίσιο του πετρελαϊκού καρτέλ. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι Rossiya-24 TV την περασμένη Παρασκευή.

«Η καθορισμένη ποσόστωση – 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα – έχει γίνει πλήρως δεκτή από τα κράτη-μέλη του OPEC. Έτσι, αν κάποια από τις χώρες αυξήσει την ποσόστωσή της και σε περίπτωση που ο OPEC θέλει να διατηρήσει αυτή την ποσόστωση, οι όγκοι παραγωγής θα πρέπει να ανακατανεμηθούν εντός του Οργανισμού. Πολλά θα εξαρτηθούν από αυτό επίσης – αν δηλαδή ο OPEC θα ανακατανείμει ή όχι εσωτερικά τις ποσότητες ή αν θα δεσμευθεί για περαιτέρω ποσότητες. Αν και υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα εδώ, συνολικά είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Και οι ρωσικές εταιρείες πετρελαίου είναι έτοιμες να τον ανταγωνιστούν», τόνισε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας.