Ζημίες ύψους 7,5 δισ. δολαρίων περίπου, σημείωσε η Royal Dutch Shell στο τρίτο τρίμηνο του έτους, μετά την ανάληψη μεγάλων απομειώσεων σε επενδύσεις, κυρίως στην Αρκτική, εν μέσω της συνεχιζόμενης υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου

Ζημίες ύψους 7,5 δισ. δολαρίων περίπου, σημείωσε η Royal Dutch Shell στο τρίτο τρίμηνο του έτους, μετά την ανάληψη μεγάλων απομειώσεων σε επενδύσεις, κυρίως στην Αρκτική, εν μέσω της συνεχιζόμενης υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου.

Ειδικότερα, οι ζημίες ανήλθαν στα 7,42 δισ. δολάρια, έναντι κερδών 4,46 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2014. 

Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 70% στα 1,8 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, κέρδη 2,92 δισ. δολαρίων.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε στα 68,7 δισ. δολάρια, από 107,9 δισ. δολάρια πέρυσι.

Η Shell ανέλαβε επιβαρύνσεις συνολικού ύψους 7,9 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο, καθώς σταμάτησε ορισμένα μεγάλα projects. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται 2,6 δισ. δολάρια από την απόφαση της εταιρείας να εγκαταλείψει τις εργασίες εξερεύνησης στην Αρκτική και 2 δις από το σχέδιο στο Carmon Creek (oil sands), στον Καναδά.

«Ενώ οι ταμειακές μας ροές και οι λειτουργικές μας επιδόσεις στο τρίμηνο ήταν ισχυρές, τα βασικά νούμερα που ανακοινώσαμε σήμερα περιλαμβάνουν σημαντικές επιβαρύνσεις και απομειώσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος το ομίλου Ben van Beurden.