Οι Ανησυχίες για την Κινεζική Οικονομία «Φρενάρουν» την Άνοδο του Πετρελαίου

Οι Ανησυχίες για την Κινεζική Οικονομία «Φρενάρουν» την Άνοδο του Πετρελαίου
energia.gr
Δευ, 2 Νοεμβρίου 2015 - 08:42
Πτωτικά κινούνται την Δευτέρα οι τιμές του αργού, καθώς η αγορά εκτιμά ότι η ζήτηση από την Κίνα θα εξασθενήσει περαιτέρω τους επόμενους μήνες

Πτωτικά κινούνται την Δευτέρα οι τιμές του αργού, καθώς η αγορά εκτιμά ότι η ζήτηση από την Κίνα θα εξασθενήσει περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί κατά 24 σεντς στα 46 σεντς στα 45,90 δολάρια το βαρέλι και το Μπρεντ σημειώνει πτώση 8 σεντς στα 49,48 δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν ισχυρά κέρδη, έπειτα και από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη μείωση του αριθμού για τις ενεργές εξέδρες άντλησης στις ΗΠΑ.

Αν και η Κίνα έχει αποφύγει προς το παρόν την «ανώμαλη προσγείωση», δηλαδή μία απότομη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης, ωστόσο τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, εντείνουν τους φόβους ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου χάνει τη δυναμική της, παρά τα μέτρα τόνωσης που έχουν ληφθεί τους τελευταίους μήνες.

Η Barclays εκτιμά ότι ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης πετρελαίου από την Κίνα υποχώρησε τον Σεπτέμβριο, σε ετήσια βάση, στο 2,1% ή 226.500 βαρέλια/ημέρα, έναντι 6,3% στα πρώτα τρία φετινά τρίμηνα.