Στα 7,25 δισ. ευρώ, έναντι των 835 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, εκτινάχθηκαν οι ζημίες της γερμανικής εταιρείας κοινής ωφελείας Ε.ΟΝ το γ΄τρίμηνο του 2015

Στα 7,25 δισ. ευρώ, έναντι των 835 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, εκτινάχθηκαν οι ζημίες της γερμανικής εταιρείας κοινής ωφελείας Ε.ΟΝ το γ΄τρίμηνο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι θα αναλάμβανε χρεώσεις ύψους μέχρι και 9 δισ. ευρώ, έτσι η κίνηση δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους επενδυτές. Εκείνη την περίοδο, η Ε.ΟΝ είχε τονίσει ότι η χρέωση ήταν επιβεβλημένη λόγω των χαμηλών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και εμπορευμάτων, καθώς και εξαιτίας της ρυθμιστικής αβεβαιότητας.

Τα προσαρμοσμένα EBIΤDA υποχώρησαν στα 5,36 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο, έναντι των 6,53 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, κυρίως λόγω της πώλησης των δραστηριοτήτων σε Ισπανία και Ιταλία.

Η Ε.ΟΝ επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ακόμη να πληρώσει μέρισμα 0,50 ευρώ ανά μετοχή για το 2015, αμετάβλητο από το 2014.