Η έρευνα της Γερμανίας για τους ρύπους των οχημάτων με κινητήρα ντίζελ, στον "απόηχο" του σκανδάλου με το "πειραγμένο" λογισμικό της Volkswagen, διεπίστωσε ενδείξεις ανεβασμένων επιπέδων ρύπων σε μερικά αυτοκίνητα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, σχετικά με τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που συμπεριέλαβαν περισσότερα από 50 μοντέλα αυτοκινήτων των σημαντικότερων αυτοκινητοβιομηχανιών

Η έρευνα της Γερμανίας για τους ρύπους των οχημάτων με κινητήρα ντίζελ, στον "απόηχο" του σκανδάλου με το "πειραγμένο" λογισμικό της Volkswagen, διεπίστωσε ενδείξεις ανεβασμένων επιπέδων ρύπων σε μερικά αυτοκίνητα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, σχετικά με τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που συμπεριέλαβαν περισσότερα από 50 μοντέλα αυτοκινήτων των σημαντικότερων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αρχές και οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται σε συνομιλίες για "μερικώς ανεβασμένα επίπεδα οξειδίων του αζώτου" που βρέθηκαν σε κάποια αυτοκίνητα, στο πλαίσιο της έρευνας, όπως επεσήμανε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας (KBA). Τα οχήματα επιλέχθηκαν για τους ελέγχους βάσει των στοιχείων για τις νέες άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, όπως επίσης και "πιστοποιημένων ενδείξεων" από άλλες πηγές και αξιολογήθηκαν, εκτός των άλλων, και σε κατάσταση κίνησης στον δρόμο.

Οι γερμανικές αρχές έχουν ολοκληρώσει περίπου τα δύο τρίτα της αξιολόγησης, η οποία και ξεκίνησε στα τέλη του Σεπτεμβρίου, οπότε και ξέσπασε το σκάνδαλο που εμπλέκει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.

Η KBA δεν παρείχε χρονοδιάγραμμα για τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας, η οποία αφορά σε μοντέλα της VW, της Audi, της Porsche, αλλά και της ΒΜW, της Mercedes,της Peugeot και άλλων. Εκπρόσωπος αρνήθηκενα αναφερθείσυγκεκριμένασταμοντέλα που είχαν ενδείξεις ανεβασμένων επιπέδων ρύπων.