Ο Σέρβος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Άντιτς υπέγραψε, την Παρασκευή, συμφωνίες για τη χορήγηση επιχορηγήσεων αξίας 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της κατασκευής έξι νέων μονάδων στη Σερβία για την τη συνδυασμένη παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιομάζα και βιοαέριο
Ο Σέρβος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Άντιτς υπέγραψε, την Παρασκευή, συμφωνίες για τη χορήγηση επιχορηγήσεων αξίας 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της κατασκευής έξι νέων μονάδων στη Σερβία για την τη συνδυασμένη παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιομάζα και βιοαέριο.

Οι μονάδες θα κατασκευαστούν στις πόλεις Aleksinac, Bac, Alibunar και Zrenjanin μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Με την κατασκευή των σταθμών αυτών η Σερβία θα παράγει συνολικά 6,32 μεγαβάτ εγκατεστημένης ηλεκτρικής ενέργειας, είπε ο κ. Άντιτς μετά την υπογραφή των συμβάσεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το συνολικό δυναμικό παραγωγής ενέργειας από βιομάζα στη Σερβία ανέρχεται σε 3,1 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου.

Ως κράτος-μέλος της Νοτιοανατολικής Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Κοινότητας, η Σερβία έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι το 2020 θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 27% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.