Σε αποτυχία οδηγήθηκε η προσπάθεια της Bulgarian Energy Holding να εκδώσει ομόλογο ώστε να αντλήσει κεφάλαια ύψους 650 εκατ. ευρώ και πλέον θα προχωρήσει σε απευθείας διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενες τράπεζες για την χρηματοδότησή της
Σε αποτυχία οδηγήθηκε η προσπάθεια της Bulgarian Energy Holding να εκδώσει ομόλογο ώστε να αντλήσει κεφάλαια ύψους 650 εκατ. ευρώ και πλέον θα προχωρήσει σε απευθείας διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενες τράπεζες για την χρηματοδότησή της.

Τα κεφάλαια αυτά προορίζονται για την υπερχρεωμένη θυγατρική της National Electricity Company (NEK), προκειμένου αυτή να αποπληρώσει χρέη προς τις βουλγαρικές μονάδες των αμερικανικών εταιρειών AES Corp. και ContourGlobal.

Σε αντάλλαγμα, οι θερμικές μονάδες των δύο εταιρειών θα πληρώσουν οφειλές προς λιγνιτωρυχεία και άλλους προμηθευτές, ενώ επιπλέον, θα μειώσουν την τιμή με την οποία πωλούν ρεύμα προς τη NEK.

Η αποτυχία στην έκδοση του ομολόγου οφείλεται στο γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές ζήτησαν από τη βουλγαρική κυβέρνηση να επεκτείνει τις εγγυήσεις της, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.