Σκωτία: Απορρίφθηκαν οι Αιτήσεις Κατασκευής για Δύο Αιολικά Πάρκα Λόγω Περιβαλλοντολογικών Ανησυχιών

Σκωτία: Απορρίφθηκαν οι Αιτήσεις Κατασκευής για Δύο Αιολικά Πάρκα Λόγω Περιβαλλοντολογικών Ανησυχιών
energia.gr
Τετ, 18 Νοεμβρίου 2015 - 10:31
Η τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας αρνήθηκε να δώσει την συναίνεσή της στην κατασκευή δύο αιολικών πάρκων λόγω περιβαλλοντολογικών ανησυχιών για τους κοντινούς βιότοπους

Η τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας αρνήθηκε να δώσει την συναίνεσή της στην κατασκευή δύο αιολικών πάρκων λόγω περιβαλλοντολογικών ανησυχιών για τους κοντινούς βιότοπους.

Όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, η κυβέρνηση της Σκωτίας, οι Υπουργοί της απέρριψαν την αδειοδότηση του σχεδίου για κατασκευή αιολικού πάρκου στο Sallachy, το οποίο προγραμματίζεται να έχει 22 ανεμογεννήτριες, καθώς και του αιολικού στο Glencassley, αποτελούμενο από 23 ανεμογεννήτριες. Και οι δύο τοποθεσίες βρίσκονται στην περιοχή του Sutherland, στη βόρεια Σκωτία.

Και οι δύο αιτήσεις απορρίφθηκαν λόγω ενδεχόμενων απαράδεκτων βλαβών στο οικοσύστημα της περιοχής.

Ειδικότερα, οι Υπουργοί της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περιοχές AssyntCoigach και Reay- Cassley θα καταστρέφονταν από την κατασκευή του αιολικού στο Sallachy farm, ενώ την περιοχή του Reay- Cassley θα επιβάρυνε και η κατασκευή αιολικού πάρκου στο Glencassley.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα αιολικά πάρκα μπορούν να κατασκευαστούν μόνο σε κατάλληλα μέρη και η Πολιτική Σχεδιασμού της Σκωτίας θέτει αυστηρούς κανόνες για να διασφαλίσει ότι τα αιολικά τοποθετούνται σε κατάλληλα μέρη και με ευαισθησία» προς το περιβάλλον, τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Σκωτίας, Fergus Ewing.