Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νικόλα Γκρουέφσκι επιθεώρησε την Κυριακή τις εργασίες ανακατασκευής του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βέλες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015. Εκτός από το σιδηροδρομικό σταθμό του Βέλες, ανακατασκευάζονται και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στις πόλεις Prilep, Bogomila, Ταμπανόβτσε, Γευγελή, Μπίτολα και Cashka. Επίσης ανακατασκευάζεται και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στην πρωτεύουσα Σκόπια
Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νικόλα Γκρουέφσκι επιθεώρησε την Κυριακή τις εργασίες ανακατασκευής  του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βέλες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015. Εκτός από το σιδηροδρομικό σταθμό του Βέλες, ανακατασκευάζονται και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στις πόλεις Prilep, Bogomila, Ταμπανόβτσε, Γευγελή, Μπίτολα και Cashka. Επίσης ανακατασκευάζεται και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στην πρωτεύουσα Σκόπια.
 "Δέκα σιδηροδρομικοί σταθμοί κατά μήκος του Οδικού Άξονα 10 βρίσκονται υπό ανακατασκευή εκτός από τους σταθμούς στη Μπίτολα, Πρίλεπ, Casha, Bogomila, Βέλες, κλπ. Οι διαδρομές με το τρένο είναι πολύ φθηνότερες  από ότι οι διαδρομές  με το λεωφορείο και αναμένουμε να αυξηθεί το ενδιαφέρον για τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις μόλις ολοκληρωθεί η προμήθεια των νέων αμαξοστοιχιών, " δήλωσε ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου Νικόλα Γκρουέφσκι σημειώνοντας ότι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί ανακατασκευάζονται  για πρώτη φορά σε 42 χρόνια.

Συνοδεύοντας τον Γκρουέφσκι κατά την επίσκεψή του στο Βέλες, ο Αναπληρωτή Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών Ζόραν Σταβρέσκι είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για δανεικά και θα συζητήσει με τους αξιωματούχους της Τράπεζας τις προοπτικές της αύξησης των διαθεσίμων κεφαλαίων για την  ανανέωση του τροχαίου υλικού.
 "Αυτός είναι ένας σοβαρός μακροπρόθεσμος επενδυτικός κύκλος που υπολογίζεται σε 600 εκατομμύρια ευρώ για μια περίοδο τεσσάρων ετών", δήλωσε ο κ. Σταβρέσκι.

Το απαρχαιωμένο τροχαίο υλικό των Σιδηροδρόμων της πΓΔΜ εκσυγχρονίζεται για πρώτη φορά μετά από  40 χρόνια, και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα ανακατασκευάζονται μετά από 42 χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Βλάντο Misajlovski. Ελπίζουμε να βρούν τα λεφτά και να γίνουν τα έργα.

(Balkans.com)