Κεντρική Θέση στα Βουλγαρικά PCI οι Διασυνδετήριοι Αγωγοί Αερίου με τις Γειτονικές Χώρες

Κεντρική Θέση στα Βουλγαρικά PCI οι Διασυνδετήριοι Αγωγοί Αερίου με τις Γειτονικές Χώρες
energia.gr
Πεμ, 19 Νοεμβρίου 2015 - 11:52
Οι συνδετήριοι αγωγοί της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία, την Σερβία, την Ελλάδα και την Τουρκία συμπεριελήφθησαν στα σχέδια υποδομής του ειδικού καταλόγου των έργων κοινού ενδιαφέροντος (PCI) στον τομέα της ενέργειας

Οι συνδετήριοι αγωγοί της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία, την Σερβία, την Ελλάδα και την Τουρκία συμπεριελήφθησαν στα σχέδια υποδομής του ειδικού καταλόγου των έργων κοινού ενδιαφέροντος ( PCI) στον τομέα της ενέργειας.

Η Κομισιόν περιέλαβε στον εν λόγω κατάλογο 195 πρότζεκτ που αναμένεται να συμβάλουν στην θεμελίωση της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Ένωσης και στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών της Ευρώπης.

Ανάμεσα στα σχέδια που αφορούν τη Βουλγαρία περιλαμβάνεται επίσης η επέκταση του χώρου αποθήκευσης αερίου στο χωριό Τσίρεν, καθώς και ο εκσυγχρονισμός του βόρειου τμήματος του εθνικού δικτύου μεταφοράς αερίου.

Η γειτονική χώρα, εξάλλου, μπορεί να λάβει και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την κατασκευή του κόμβου αερίου, που προωθεί ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ μετά τον τερματισμό του ρωσικού πρότζεκτ για την κατασκευή του αγωγού south Stream.